VHP-voorzitter Santokhi leidt delegatie 'Liba Krutu'
09 Oct, 12:19
foto
De VHP-delegatie onder leiding van voorzitter Chan Santokhi, is vanmorgen naar Dritabiki vertrokken. De VHP zal als toehoorder de Liba Krutu bijwonen.


Een delegatie van de VHP, onder leiding van voorzitter Chan Santokhi, is vanmorgen vertrokken naar Dritabiki om de 'Liba Krutu' bij te wonen. De delegatie is uitgenodigd door de commissie, ingesteld door de Aucaanse granman, Bono Velanti. De VHP zal als toehoorder deelnemen aan de krutu.

De personen tellende delegatie, waarin ook participeren de ondervoorzitter Asiskumar Gajadien en de 2e secretaris Stan Dijksteel, zal worden versterkt met de Assembleeleden Dew Sharman en Djoties Jaggernath. Zij zijn ingedeeld in de delegatie van De Nationale Assemblee.

De VHP zegt ingegaan te zijn op de uitnodiging om uit eerste hand te vernemen wat de binnenlandbewoners als hun belangrijkste uitdagingen zien om zichzelf te ontwikkelen. In de discussies in de marge van de krutu zal worden nagegaan hoe de mensen in het binnenland de problemen opgelost willen zien.

Ook is het voor de partij een welkome gelegenheid om alle daar aanwezige granmans van de Marrons en Inheemsen te ontmoeten en de wensen en grieven aan te horen van de binnenlandse gezagsdragers. Het is de eerste keer dat er zo'n Krutu van deze omvang gehouden wordt, dus vond de VHP het noodzakelijk deel te zijn van dit historische moment.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May