Vier nieuwe ambassadeurs benoemd
09 Oct, 06:30
foto
Marciano Armaketo wordt door president Desi Bouterse beëdigd als ambassadeur van Suriname op Cuba. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft Marciano Armaketo beëdigd als ambassadeur van Suriname op Cuba. Ex-minister Sieglien Burleson wordt ambassadeur in België, Patty Chen zal Suriname in China vertegenwoordigen en Chantal Elsenhout wordt Caricom ambassadeur. De beëdiging vond maandag plaats.

Het Staatshoofd heeft tijdens zijn toespraak de nadruk gelegd op de bijzondere taken die bij dit ambt horen. Het werk is volgens de president gericht op de bevordering van de ontwikkelingsgerichte diplomatie en het aantrekken van buitenlandse investeringen om te helpen bij het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen.

Armaketo zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat hij zich vanaf het begin van zijn loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verdiept heeft in zijn werk. Hij heeft voldoende ervaring opgedaan om de nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij dankte de president en de regering voor het volste vertrouwen in hem gesteld om benoemd te worden tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname.

Armaketo riep zijn collega ambassadeurs op om het diplomatieke werk met passie en liefde uit te oefenen. “Wanneer wetenschap en kunst deel uitmaken van ons werk, zullen wij efficiënter en doelgericht werken en zullen wij op korte termijn onze doelen bereiken”, motiveerde hij zijn collega’s. Vrede en begrip tussen de verschillende landen zijn volgens de kersverse ambassadeur de belangrijkste prestaties die zij kunnen bereiken.


Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May