DNA-voorzitter Simons: Altijd een moeilijk moment...
09 Oct, 00:00
foto


"Het is altijd een moeilijk moment wanneer we mensen moeten verliezen aan de dood. Vooral zijn echtgenote en andere familie wens ik sterkte toe." Zo reageert Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws.

"De heer Girjasing was iemand die krachtig voor zijn mening uitkwam vanuit zijn overtuiging," merkt de Assembleevoorzitter op. Hij was de laatste tijd ziek maar zodra hij kon, kwam hij naar De Nationale Assemblee.


De vlag bij het Assembleegebouw hing maandag half stok. De Nationale Assemblee zal Girjasing tijdens een vergadering gedenken. Of er nog andere activiteiten zijn, is afhankelijk van de familie, zegt Simons. Zij heeft de politicus nog gesproken voordat hij naar Nederland vertrok om gezondheidsreden. "De heer Girjasing heeft een actief leven gehad. Mag hij in vrede rusten."

Girjasing is maandag in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, Nederland overleden. Het ontzielde lichaam vertrekt vrijdag uit Nederland, waar van 19.00 tot 21.00 uur afscheid wordt genomen in het mortuarium Schiphol. De crematie vindt in Suriname plaats. Dag en datum zullen nog nader worden bekendgemaakt.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June