Agrariërs gehuldigd voor hun inzet in de sector
08 Oct 2018, 06:30
foto
Vicepresident Ashwin Adhin huldigt een agrariër die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de sector. (Foto: LVV/NII)


Een groep jongeren en vrouwen is zondag gehuldigd door de Surinaamse Federatie van Agrariërs (SFA). Het gaat om personen die werkzaam zijn in de agrarische sector. Zij hebben zich ingezet om de sector verder tot ontwikkeling te brengen. Op 7 oktober 2018 is de Dag der Agrariërs gevierd.

Vicepresident Ashwin Adhin, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, gaf aan dat er op meerdere sporen moet worden gewerkt. Iedereen zal een bijdrage moeten leveren om de sector naar grotere hoogten te stuwen. De regering acht het daarom van belang om op de Dag der Agrariërs aanwezig te zijn bij de huldiging, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Nagegaan moet worden hoe de risico’s en de uitdagingen binnen de sector het hoofd te bieden, zodat de voedselschuurgedachte werkelijkheid kan worden. Volgens Adhin gebeurt er al heel veel op het stuk van de agrarische ontwikkeling, maar er kan nog meer gebeuren. Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij pleitte ervoor dat alle kennis bij elkaar gebracht wordt en partnerschapen gesloten worden, zodat gezamenlijk meer kan worden bereikt.

SFA-voorzitter Prahlad Sewdien deelt mee dat de activiteiten ook georganiseerd zijn met het oog op Wereldvoedseldag op 16 oktober. Met de Dag der Agrariërs worden boeren en anderen die actief zijn in de sector, bedankt voor het feit dat zij dagelijks voor de voedselvoorziening zorgen. Het gaat niet alleen om landbouwers, maar ook om personen werkzaam binnen de vee- en bijenteelt.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April