Kort geding Digicel tegen TAS/Staat maandag
06 Oct 2018, 00:59
foto


Digicel Suriname heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) en de Staat Suriname. De rechtszaak dient maandag. De TAS heeft de internet-data verbinding met Guyana, donderdagavond uitgeschakeld.

De TAS heeft ingegrepen, omdat zij vindt dat het om een illegale microwave link tussen Suriname en Guyana gaat. Digicel is meerdere malen hierop gewezen, maar het bedrijf is een andere mening toegedaan. Digicel stelt dat de wet niet is overtreden. De TAS heeft de verbinding verbroken, met het gevolg dat er een data black-out ontstond bij de klanten van Digicel Guyana.

Telefoonmaatschappij GTT van Guyana had allang geklaagd bij de autoriteiten in eigen land dat het om een illegale verbinding ging tussen beide landen van concurrent Digicel. GTT zegt in een persbericht geen handelingen gepleegd te hebben om de verbinding te verbreken. Het is een ingrijpen van de regering van Suriname.

Digicel heeft besloten om via advocaat Edward Naarendorp, de Staat voor het gerecht te dagen. De maatschappij heeft intussen rechtsingang gevonden. De zaak gaat maandag om half tien voor.
Advertenties