Uitspraak minister Ferrier: Schadelijk en denigrerend
03 Oct 2018, 00:53
foto


Het VOS-Directeurenberaad geeft in een open brief onderwijsminister Lilian Ferrier te kennen dat haar uitspraken via 'Bakana Tori' als "zeer schadelijk en denigrerend voor het onderwijsveld" worden ervaren. De uitspraken over de fictieve uren die Wilgo Valies zou hebben ontvangen en die niet in de haak zijn volgens de minister, treft volgens het Directeurenberaad de gehele lerarenpopulatie. Niet-lesgebonden taakuren worden door het ministerie onder de noemer 'fictieve uren' geplaatst, wordt aan de bewindsvrouw uitgelegd.

Leden van bijvoorbeeld onderwijscommissie worden voor hun werkzaamheden door het ministerie in 'fictieve uren' uitbetaald. Dit is gelijk aan de betaling van lesuren. "De reden hiertoe was dat de leden veelal deskundigen in het onderwijsveld zijn en het ministerie een modus zocht om hen rechtens voor hun werkzaamheden te betalen. Omdat het honorarium van leraren in lesuren is uitgedrukt, heeft men voor deze benaming gekozen," benadrukt het Directeurenberaad.

De VOS-directeuren waarderen het dat de minister intussen haar uitspraak over dat leerkrachten niet investeren in hun educatie, maar het geld gebruiken om 'weave' te kopen, heeft gerectificeerd. De gewraakte uitspraak heeft het Directeurenberaad diep geraakt.

"Het Beraad dringt hierbij wederom aan door u ontvangen te worden voor een gesprek. Teveel zaken, het onderwijs rakende, wachten op een adequate oplossing. Het VOS-Directeurenberaad kan en wil hierin een bijdrage leveren in het belang van het Surinaams kind," staat in de brief. Het schrijven is ondertekend door Balram Soemeer, voorzitter en secretaris Luciën Rotsburg.


U kunt de open brief hier downloaden.
pdf-icon.gif Open_brief_aan_de_minister_van_MinOWC_2_okt_2018.pdf                
Advertenties