Onderzoek Suriname en Frankrijk incident Marowijnerivier
30 Sep 2018, 14:34
foto
De in brand gestoken bezittingen van een ondernemer op Surinaams grondgebied door Franse militairen. (Beeld: ABOP)


Het gezamenlijke onderzoek door justitiële autoriteiten van Suriname en Frankrijk naar het incident in de Marowijnerivier, zal zo snel mogelijk aanvangen. Op 25 september vond het incident tijdens een reguliere patrouille van de Surinaamse en Franse militairen op de Marowijne rivier plaats. Tijdens deze patrouille hebben Franse militairen vermoedelijk een skalian van een Surinaamse ondernemer in brand gestoken nabij een eiland in de Marowijnerivier.

Naar aanleiding hiervan heeft de minister van Buitenlandse Zaken ad interim, Ronni Benschop, op 29 september 2018, de ambassadeur van de republiek Frankrijk hier te lande, Antoine Joly, op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen om dit incident te bespreken. Dit meldt het Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut.

Tijdens dit gesprek is besloten dat Suriname en Frankrijk met name Frans-Guyana gaan werken aan een duurzame oplossing ter voorkoming dat zulke incidenten zich in de toekomst zullen herhalen.

De ABOP had melding gemaakt van het in brand steken van bezittingen van een Surinaamse ondernemer. De politieke partij is niet te spreken hierover en eist opheldering.
Advertenties