Actie BvL en ALS opgeschort; maandag normaal school
29 Sep 2018, 19:19
foto
De besturen van de BvL en ALS tijdens een persconferentie na de ledenvergadering vandaag. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten de staking die aangekondigd was voor maandag op te schorten. Dit uit respect voor vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Hij heeft aangegeven dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bereid in overleg te treden, maar in niet een sfeer van conflict.

De BvL en ALS hebben vanmiddag een spoed algemene ledenvergadering gehouden over de brief die de vp heeft geschreven aan de BvL en ALS. Dit als antwoord op een schrijven van de onderwijsbonden. Zij hadden de vp aangegeven dat minister Ferrier niet wil communiceren met de bonden. De regering werd gevraagd in te grijpen.

Na de algemene ledenvergadering heeft vakbondsleider Wilgo Valies aan journalisten aangegeven dat de andere stappen ondernomen zullen worden. Maar uit egard voor het overleg dat de vp in het vooruitzicht heeft gesteld, tonen de bonden ook hun goede wil. De vele problemen in het onderwijs en de werkomstandigheden moeten worden aangepakt. Er zijn veel problemen waarmee de leerkrachten worden geconfronteerd. De leerkrachten worden opgeroepen om maandag normaal naar school te gaan.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March