Finisie wordt op 20 oktober beëdigd als dc
27 Sep 2018, 09:41
foto
Ex-Assembleelid Frederik Finisie (NDP) is er helemaal klaar voor om districtscommissaris van Brokopondo te worden. (Foto: Raoul Lith)


Gewezen Assembleelid Frederik Finisie (NDP) wordt volgens planning op 20 oktober beëdigd als de nieuwe districtscommissaris (dc) van Brokopondo. Zijn plaats in De Nationale Assemblee is sinds dinsdag ingenomen door partijgenoot Yvonne Maabo. Finisie heeft besloten om van de wetgevende naar de uitvoerende macht te gaan. De beëdiging zal plaatsvinden te Brownsweg, het geboortedorp van Finisie.

Finisie zegt in gesprek met Starnieuws dat hij al klaargestoomd is voor zijn nieuwe job. Hij heeft 3,5 maanden stage gelopen bij de commissariaten Paramaribo Noordoost, Commewijne, Wanica en Brokopondo. Hij is zover om te beginnen met het werk.

De uitdaging voor de aankomende dc is om Brokopondo tot grotere hoogten te brengen. Hij is ervan overtuigd deze uitdaging tot een goed einde te zullen brengen, samen met de medewerkers en de samenleving van het district. Vanaf volgend jaar komen er extra werkzaamheden met het oog op de verkiezingen van 2020. Hij denkt Brokopondo tot 'Bigipondo' te kunnen maken zoals zijn toenmalige collega Diana Pokie (ABOP) dat bij zijn afscheid uit De Nationale Nationale gevraagd heeft. Pokie is ook afkomstig uit dit district.
Advertenties