Jager door 'seti gon' geraakt; collega ingesloten
25 Sep, 21:56
foto


Een jager is te Dan Gogo (Boven Suriname) in zijn been geraakt door een 'seti gon'. Hij is van de polikliniek van de Medische Zending te Dyumu per helikopter overgevlogen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is onder behandeling van een orthopeed. Een tweede jager wiens 'seti gon' is afgegaan, is in verzekering gesteld voor zware mishandeling. Het is verboden te jagen met behulp van een 'seti gon'.


Volgens verklaring van het slachtoffer had hij enkele dagen terug ook een 'seti gon' in het gebied geplaatst voor het vangen van wild. Op 23 september keerde hij terug naar het gebied om te kijken of hij succes had geboekt. Hij was nauwelijks een half uur in het gebied liep toen een andere 'seti gon' afging en hij in zijn been geraakt werd, meldt de politie Public Relations.

Een andere jager die de man hoorde gillen, snelde hem te hulp. Kort daarna kwam er een tweede jager ter plaatse, die aangaf dat hij ook een 'seti gon' in het gebied had geplaatst en dat het slachtoffer daardoor was geraakt. De twee jagers brachten het slachtoffer vervolgens per boot naar de Medische Zending. Van daaruit is hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May