Bouterse: Bijdrage Suriname wordt erkend
26 Sep, 04:39
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse is ingenomen met de positieve uitspraken van de scheidende Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan gedaan in een interview met 'de Ware Tijd' over de aanpak van grensoverschrijdende terrorisme. Dit zijn vraagstukken die de wereld bedreigen, merkt Bouterse op. Er moet volgens hem een totaal dialoog zijn om dit fenomeen beheersbaar te maken.

Bouterse zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut dat hij twee jaar geleden gevraagd heeft dat de Drug Enforcement Administration (DEA) zich hier weer posteert in een ander concept op een andere juridische basis. Daarnaast stelt de president dat de huidige minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, het korps kent. Hij heeft zijn werk als politieman eerder heeft heel veel netwerken opgebouwd. Hij heeft vrij goed contact met de politiebond. "Kortom de man is een beetje als een vis in het water," concludeert de president.

De ligging van Suriname is heel erg gunstig voor communicatie. De communicatie met de Amerikaanse en Franse instituten hebben geresulteerd in enorm grote drugsvangsten. Hierdoor is men volgens het staatshoofd inderdaad overtuigd, ondanks fake-berichten. Gezien de resultaten die geboekt zijn, wordt toegegeven dat Suriname een behoorlijke bijdrage heeft geleverd. Hierdoor maakt Suriname weer een sprong vooruit. "En de Amerikanen zijn niet de eerste en de beste".

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May