Suriname actief in Miami voor aantrekken investeerders
25 Sep 2018, 13:14
foto
De Surinaamse delegatie op het 'Trade & Investment Forum' in Miami. Van l-r: minister Regilio Dodson, consul-generaal Marsha Renfrum, Ike Antonius van Ivestsur en adviseur Sigmund Proeve. (Foto: Financiën)


Met het doel om buitenlandse investeerders aan te trekken heeft Suriname het allereerste 'Trade & Investment Forum' te Miami gehouden. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën belichtte, via een videoboodschap, het brede investeringslandschap. Hij besprak belangrijke gebieden die motoren van groei kunnen zijn, waaronder winningsindustrieën, landbouw, toerisme en infrastructuur. Het evenement, georganiseerd door het consulaat-generaal, onder leiding van Marsha Renfrum is ondersteund door het ministerie van Financiën.

Van Surinaamse zijde namen deel de minister van Natuurlijke hulpbronnen Regilio Dodson, Bernhard Fritz-Krockow, Chief Economic Advisor van Financiën, Ike Antonius, CEO van Investsur en adviseur Sigmund Proeve. Het forum vond de vorige week plaats. Suriname blijkt terug op een succesvol evenement, zegt het ministerie van Financiën. Het forum was gericht op het bekendmaken en informeren over de vele investerings- en handelsmogelijkheden met Suriname. Vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, investerings- en financieringsfondsen, maatschappelijke leiders en anderen zijn opgekomen om met kenners van de Surinaamse economische sectoren van gedachten te wisselen.

Dit Forum vond plaats als follow-up van de 'Sister City' relatie ondertekening tussen Miami-Dade en Paramaribo eerder dit jaar, alsook tegen de achtergrond van het beleid en de uitgezette strategie van de regering om buitenlandse investeerders aan te trekken. Hierbij vervullen diverse actoren uit Suriname een belangrijke rol vervullen. Het evenement is onder meer bezocht door belangrijke leden van de Miami-Dade-gemeenschap; de Miami-Dade Beacon Council, de City of Miami en de Miami-Dade Economic Development & International Trade divisie.

De Surinaamse autoriteiten en het lokale bedrijfsleven vormen ook een belangrijke counterpart, betoogde minister Hoefdraad. "We zijn toegewijd aan het bevorderen van een sterke en diverse economie om economische stabiliteit te bieden. Dit forum is een belangrijke stap op weg naar het bereiken van onze missie om meer buitenlandse investeringen aan te trekken en handelsmogelijkheden voor Suriname uit te breiden".

De aanwezigen hebben op deze manier kennis kunnen nemen van het herstel van de Surinaamse economie, het beleid van de regering om investeringen aan te trekken en mogelijkheden die er zijn. Consul-generaal Renfurm, die het forum heeft toegesproken, zegt dat het een groot succes is geweest. Dit stelt ze aan de hand van de getoonde behoefte aan informatie uit Suriname en interesse bij diverse aanwezigen om via het consulaat-generaal en Investsur 'follow up' te geven aan zaken.

Het ligt in de bedoeling dat reeds op 17 en 18 oktober het consulaat-generaal een trekkende rol vervult tijdens de 'Florida Trade and Cultural Expo', waarbij Suriname weer in de gelegenheid zal zijn om toerisme, handels- en investeringsmogelijkheden voor het voetlicht te plaatsen. Tevens ligt in het verlengde hiervan de organisatie van een officiële handelsmissie vanuit Miami Dade naar Paramaribo in de pijplijn voor het begin van het tweede kwartaal 2019.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April