Nieuw DNA-lid Maabo zal stem zijn voor kinderen
25 Sep 2018, 11:59
foto
Yvonne Maabo wordt door een delegatie uit Brokopondo begeleid naar De Nationale Assemblee. Zij is vandaag toegelaten als lid van dit college. (Foto's: Raoul Lith)


Yvonne Maabo (NDP) uit Brokopondo is vandaag beëdigd als lid van De Nationale Assemblee. Deze fractie bestaat nu 42% uit vrouwen. Zij is de elfde vrouw in de fractie van 26 leden. Een trend die navolging verdient, benadrukt fractieleider André Misiekaba. 16 van de 51 leden is vrouw. Diana Pokie (ABOP) merkte op dat in haar fractie 40% vrouw is. Toen fractieleider Gregory Rusland zijn felicitatieboodschap uitsprak, werd er al geroepen dat bij de NPS-fractie 50% vrouw is.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verwelkomde Maabo in het parlement. Zij komt uit het onderwijsveld, in de plaats van Frederik Finisie, die bedankt heeft om districtscommissaris te worden. Simons verwacht dat Maabo zich zal ontwikkelen als een sterk vrouwelijk Assembleelid. De begeleiding vanuit het college zal er zijn om haar wegwijs te maken in het werk. Maabo werd verwelkomd door alle fracties en de regering.

Het nieuwe lid beloofde haar uiterste best te doen. Zij zal vooral een stem zijn voor de kinderen uit Brokopondo en andere delen van het binnenland voor gelijke ontwikkelingskansen. Maabo heeft 26 jaar gewerkt in het onderwijs. Verder is ze actief als sociaal werker in het district. Maabo is zich ervan bewust dat het een periode met veel uitdagingen wordt. Zij zal zich ook sterk maken voor ondernemerschap. Zij zegt zich er bewust van te zijn dat er veel werk aan de winkel is.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April