Standbeeld Nelson Mandela onthuld bij de VN
24 Sep, 22:33
foto
Het levensgroot standbeeld van Nelson Mandela op het hoofdkwartier van de VN.


Een levensgroot standbeeld van de voormalige Zuid-Afrikaanse president en anti-apartheidsactivist Nelson Mandela, is onthuld op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) in New York. "Met een hoogte van 1,8 meter is het Nelson Mandela-beeld het enige levensgrote standbeeld op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties, wat tekenend is voor de rol die hij heeft gehad bij het verenigen van de wereld onder de vlag van vrede en conflictoplossing," zei het Zuid-Afrikaanse voorzitterschap.

Times Live meldt dat het beeld is gemaakt door de Zuid-Afrikaanse beeldhouwers Andre Prinsloo en Ruhan Janse van Vuuren. Het is hetzelfde team dat een negen meter hoog bronzen Mandela-beeld bij de Uniegebouwen in Tshwane, het hoofdkwartier van de Zuid-Afrikaanse regering, heeft gecreëerd.

Toen het nieuwe standbeeld werd onthuld tijdens de ceremonie vandaag, maandag, in New York door de president van Zuid-Afrika, Cyril Ramaphosa, zei hij: “We vertrouwen erop dat dit beeld een constante herinnering zal blijven voor de internationale gemeenschap aan de toewijding van Nelson Mandela aan de missie van de VN en een constante bevestiging van de toewijding van Zuid-Afrika om bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen."


Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May