11,5 miljoen SRD subsidie nodig voor Marwina Ziekenhuis
25 Sep, 06:51
foto
Het Marwina-ziekenhuis in Albina moet nog operationeel worden gemaakt.


Om het Marwina Ziekenhuis in Albina in gebruik te kunnen nemen, moeten er nog diverse zaken in orde worden gemaakt. Op de begroting van het dienstjaar 2019 is door Volksgezondheid SRD 11,5 miljoen opgebracht voor dit lokale ziekenhuis. Dit blijkt uit de begroting waarop Starnieuws de hand heeft weten te leggen.

Voor de bouw van het ziekenhuis in Albina dienen er achterstallige betalingen verricht te worden aan dienstverleners en leveranciers, waarmee in de vorige begroting geen rekening was gehouden. Daarnaast blijkt dat voor de operationalisering van het ziekenhuis er herstelwerkzaamheden moeten worden verricht. Vervolgens is er aan de bouw ook een onderhoudstermijn gekoppeld, die kosten met zich meebrengt.

Voor de operationalisering van het ziekenhuis is er voor de inrichting inventaris nodig voor de faciliteiten voor Laboratorium, Radiografie, Apotheek, Spoed Eisende Hulp, Operatiekamer, Beddenzaal, Keuken & Wasserij, Mortuarium, garage voor ambulances en de 4 huizen voor de medici. Om het ziekenhuis te operationaliseren moeten mensen worden aangetrokken en is het hierdoor de verwachting dat de overheid financiële ondersteuning zal moeten bieden aan stichting Marwina Ziekenhuis.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May