Misiekaba: Richten op duurzaam traject beloningssysteem
25 Sep 2018, 08:39
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba


De fractievoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, zegt aan Starnieuws zich te concentreren op een duurzaam traject voor aanpassing van het beloningssysteem van politici. Dit is uitgezet door De Nationale Assemblee. Vooralsnog zijn de leden vrij om te beslissen wat ze zullen doen met hun geld, stelt de fractieleider.

"Wij wisten dat leden geen afstand zouden kunnen doen van het geld, omdat ze wettelijk recht op hebben. Wij dachten dat aanhouden wel mogelijk zou zijn. Juridisch-technisch blijkt toch het tegendeel. Ik zal mij nu volledig concentreren op het duurzame traject. De uitkomst van dit traject zal uiteindelijk uitmaken wat er met de verhoging zal gebeuren," zegt Misiekaba.

Op de agenda van de fractiemeeting die voor vandaag gepland is, zal ook worden gesproken over de verhoogde inkomsten die vanaf september worden ontvangen. "Hooguit kan er besloten worden een gezamenlijke bestemming te geven aan de verhoging. Persoonlijk denk ik dat de efforts gestoken moeten worden in het traject van twee maanden om de zaak te ontkoppelen en voor een keer goed te ordenen," merkt de politicus op.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April