Staatsolie houdt voor 2e keer vakantieschool
24 Sep, 17:18
foto
De Staatsolie activiteit met kinderen te Tout Lui Faut en omgeving. Kinderen tussen 4 tot 15 zijn drie dagen beziggehouden. (Foto: Staatsolie)


Kinderen van 4 tot 15 jaar uit Tout Lui Faut en omgeving zijn door Staatsolie drie dagen beziggehouden samen met leerkrachten van omliggende scholen. Het doel van de vakantieschool was om kinderen uit de buurt enkele dagen in de vakantie bezig te houden met sport en spel. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Staatsolie de vakantieschool organiseert. Er hebben dit jaar tussen de 200 en 300 kinderen deelgenomen en 22 leerkrachten waren betrokken.

Leerkrachten die zich als begeleider hadden opgegeven, hebben geholpen bij de planning en de organisatie van de vakantieschool. Het Korps Brandweer Suriname heeft met een voorlichting en een demonstratie ook bijgedragen aan het programma. Op de laatste dag van de vakantieschool hebben veertig medewerkers van de Staatsolie-raffinaderij en Staatsolie Power Company Suriname meegedaan met de activiteiten. Ze waren actief als begeleider en hebben zelfs meegedaan aan wedstrijden tegen de kinderen.

Staatsolie vindt het belangrijk dat kinderen op een educatieve en sportieve manier bezig worden gehouden. De vakantieschool is een initiatief dat samen met de buurt is opgezet én ook samen wordt uitgevoerd. Hiermee tonen Staatsolie en de lokale gemeenschap hun bereidheid aan om samen te werken aan de ontwikkeling van de jongeren van de omgeving. De vakantieschool vond plaats op het terrein van de sportvereniging BKV aan de Tout Lui Faut Kanaal middenweg. De sportvereniging en de mandir die op hetzelfde terrein staan hebben bijgedragen door de faciliteiten ter beschikking te stellen.
Staatsolie is van plan om de vakantieschool tot een jaarlijks terugkerende activiteit te maken.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May