Surinaamse schaakselectie naar Georgië
24 Sep 2018, 02:48
foto
De Surinaamse schaakselectie zondag op Schiphiol. De delegatie neemt in Georgië deel aan de Schaakolympiade.


De selecties die Suriname zullen vertegenwoordigen tijdens de 43e Schaakolympiade in Batoemi, Georgië zijn zondag vanuit Schiphol naar het Oost-Europese land vertrokken. Aan deze olympiade zullen net als de voorgaande zes edities een open- en een damesteam van Suriname meedoen. De Schaakolympiade is het grootste schaakevenement in de wereld en wordt om de twee jaar gehouden.

De schaakteams bestaan elk uit vijf spelers. Zij zijn geselecteerd op basis van Grand-Prix punten welke ze tijdens de nationale kampioenschappen van 2017 en 2018 konden vergaren. Het Open-team dat Suriname zal vertegenwoordigen wordt gevormd door: FM Roger Matoewi, FM Viresh Giasi, FM Dewperkash Gajadin, CM Romario Sanches en CM Suradj Hanoeman.

Het damesteam bestaat uit: WFM Rosangela dos Ramos, WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe, WFM Catherine Kaslan, WCM Reyna Frijde en Alexandra Kaslan.

Bij de damesselectie zal Kaithlyn Tjong Tjin Joe haar debuut maken. De Open-selectie is in vergelijking met de twee voorgaande edities in Noorwegen en Azerbeidzjan, ongewijzigd gebleven. Viresh Giasi laat vanuit Schiphol aan Starnieuws weten dat ze direct na aankomst in Batoemi, aan de slag moeten met de eerste ronde. De openingsceremonie die vandaag is geweest, hebben de Surinaamse schakers moeten missen.

Aan deze editie doen een record aantal landen mee. In de Open-sectie zullen er 185 landen participeren, terwijl voor de Dames-sectie 151 landen zich hebben opgegeven. De pairings zullen vannacht omstreeks 3 uur Surinaamse tijd bekendgemaakt worden. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April