Simons: Ik heb mijn nettoverhoging meteen gedoneerd
23 Sep 2018, 02:26
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt aan Starnieuws dat zij de nettoverhoging van ongeveer SRD 11.000 meteen gedoneerd heeft aan de Vereniging van Parlementariërs voor Kinderen en Jongeren. Deze organisatie ondersteunt al jaren diverse sociale projecten.

Simons geeft aan dat De Nationale Assemblee sinds eind augustus unaniem besloten heeft structureel de voorzieningen voor regering, volksvertegenwoordiging en rechtelijke macht aan te passen. Ook de parastatalen worden meegenomen. Komende dinsdag wordt dit traject verder uitgezet in een huishoudelijke vergadering.

De NDP-fractie heeft geprobeerd de verhoging aan te houden totdat bij wet de integrale aanpassing in orde zou zijn gemaakt. De aanhouding is niet gelukt. Diverse NDP-fractieleden hebben besloten de verhoging te doneren. Dinsdag wordt hier verder over afgestemd in de fractie. "Ik heb ik elk geval gelijk de gehele verhoging gedoneerd aan de Vereniging van Parlementariërs voor Kinderen en Jongeren," benadrukt de Assembleevoorzitter.

Overigens rijdt Simons in haar eigen auto. Alleen bij enkele officiële aangelegenheden maakt zij gebruik van het voertuig bestemd voor de voorzitter. Zij ontvangt wel een vervoerstoelage, die wettelijk op 45% is vastgesteld. Dat is op basis van de oude schadeloosstelling ruim SRD 7.000. Haar inzet is om de salarisverhoudingen op korte termijn voor alle drie machten structureel aan te passen. Simons zal de verhoging blijven doneren totdat de wet is aangepast.
Advertenties