Chinese minister Buitenlandse Zaken aangekomen
22 Sep, 23:03
foto
De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, is zaterdagavond geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. (Foto: NII)


De Chinese minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China tevens adviseur van Staat, Wang Yi, is zaterdagavond in Suriname aangekomen voor een officieel bezoek. Hij is de eerste minister van Buitenlandse Zaken die Suriname aandoet. Hij zal ook een beleefdheidsbezoek brengen aan president Desi Bouterse.

De delegatie werd verwelkomd op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven, namens minister Yldiz Pollack-Beighle door ambassadeur Luziano Truideman, directeur Administratieve en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de komst van minister Wang Yi worden de bilaterale betrekkingen verder aangehaald. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Suriname heeft verschillende projecten lopen met China, waaronder het Dalian IV-project, de bouw van het Wanica Hospitaal, het huizenbouwproject, capaciteitsversterking en het aanbod van verschillende beurzen en trainingen die door China per jaar aan Suriname worden aangeboden.
Met het ondertekenen van enkele overeenkomsten zondag, wordt deze samenwerking verder concreet uitgewerkt.

Het werkbezoek is deel van een drie landen tour aan de Caribische regio van 20 tot en met 23 september. Wang bezoekt aan het hoofd van een Chinese delegatie de Dominicaanse Republiek, Guyana en Suriname. De Chinese minister vervolgt zijn reis hierna richting New York voor deelname aan de 73e Algemene vergadering van de Verenigde Naties.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May