BEP wil zetel in Marowijne terugpakken
23 Sep, 12:55
foto
BEP-voorzitter Ronny Asabina installeert kernen in Moengo. Er zijn 24 kernen, een jongeren- en een vrouwenraad geïnstalleerd. (Foto: BEP Mediateam)


Ronny Asabina, voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zei op een vergadering in Moengo dat de parlementszetel in Marowijne teruggepakt zal worden. “Wi e teki un zetel baka,” scandeerden de aanwezigen als reactie daarop. BEP had in 2010 een zetel in Marowijne in A Combinatie. "We zijn hard gegroeid, het vertrouwen is teruggekeerd en er wordt hard gewerkt. BEP zit goed in dit gebied en zal de komende tijd nog meer groeien," stelde Asabina. Moengo is het eerste ressort waar dit hoofdbestuur afgelopen week kernen heeft geïnstalleerd. Er zijn 24 kernen, een jongeren- en een vrouwenraad geïnstalleerd.

De verschillende sprekers benadrukten dat de BEP ernaar streeft om kansen te creëren voor elke Surinamer, zodat die voor zichzelf kan zorgen. Hoewel met maar twee parlementszetels en een ministerpost, is de BEP als deel van de regering pleitbezorger voor de sociaal-maatschappelijke groepen in de samenleving. De partij onderstreept het belang van jong ondernemerschap en jongeren participatie bij de ontwikkeling van het land. Ondervoorzitter Edgar Dikan merkte op dat de structuren het niet vreemd moeten vinden, wanneer mensen uit boosaardigheid vuil op de partij smijten. “Niemand gooit stenen naar een boom zonder vruchten".

Asabina voerde aan dat de BEP geen vijanden kent in de politiek, maar hooguit politieke tegenstanders en concurrenten. Ook is hij niet tegen een samenwerking of bundeling met andere partijen waaronder de ABOP, maar elke toekomstige samenwerking zal getoetst worden op oprechtheid, betrouwbaarheid, respect en partnerschap. Volgens de BEP-voorzitter heeft de partij haar status als betrouwbare partij mede dankzij de standvastige houding van de partijstructuren en -leden in Marowijne.

BEP-coördinator van Marowijne, Alwin Lonswijk, heeft vertrouwen in de veldwerkers van Marowijne. Met verschuivingen die zich nu in het voordeel van de BEP voordoen, komt de partij volgens hem goed op krachten om in 2020 zeker één parlementszetel in de wacht te slepen in Marowijne.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May