RO: Investering in podosiri de moeite waard
21 Sep 2018, 22:25
foto
Het startsein voor de ontbossingswerkzaamheden van de podosirivelden is gegeven op een landbouwperceel te Bushman Hill (Foto: RO/NII)


Het ontbossen van akkers van podosiriboeren in Marowijne is dinsdag begonnen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). DAOB-directeur Leeroy Jack gaf het startsein op een landbouwperceel in de omgeving van Bushman Hill.

Minister Edgar Dikan van RO had vorig jaar de boeren de steun toegezegd. Jack zegt dat het podosiriproject een vorm van partnerschap is tussen de boeren en de overheid. Het ministerie zet het zwaar materieel in, terwijl de burgers zelf ook iets inzetten. Volgens hem is de investering van de telers wel de moeite waard vanwege de verwachte opbrengsten uit de afzet. Er zijn bijkans veertig boeren betrokken bij het podosiriproject.

Jack riep de boeren op, de productie van podosiri te helpen opvoeren. De vraag naar dit gewas is zowel nationaal als internationaal groot en nog steeds groeiende. Het project zal bijdragen aan de ontwikkeling van het district, wanneer de productie eenmaal goed op gang is gekomen. De extra productie zal arbeidsplaatsen creëren; een gat helpen dichten in de voedselvoorziening en op lokaal niveau onderdeel worden van de welvaartscreatie, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April