Alcoa-topper licht bedrijfsleven in over overeenkomst
20 Sep 2018, 13:44
foto


Alcoa's vicepresident van de Global Transformation Group, Robert Bear, heeft samen met Suralco's directeur Ruben Halfhuid, het Surinaamse bedrijfsleven en individuele experts ontmoet in Suralco’s Corner House. De ontmoeting concentreerde zich op de jarenlange geschiedenis van Suralco in Suriname, de uitgebreide samenwerking tussen het bedrijf en de overheid, alsook op een toekomstplan, zegt Suralco in een persbericht via Stas International.

Bear verklaarde dat de conceptovereenkomst onlangs is voltooid en binnenkort aan het parlement ter goedkeuring zal worden aangeboden. Hij benadrukte tevens dat de conceptovereenkomst gedetailleerde procedures omvat voor rehabilitatie van mijngebieden en milieusanering, die zullen worden uitgevoerd volgens protocollen en procedures die zijn gebaseerd op Amerikaanse standaarden. Alcoa heeft nauw samen gewerkt met de presidentiële onderhandelingscommissie voor de bauxietindustrie.

De huidige overeenkomst omvat volgens het persbericht een redelijk compromis voor beide partijen en biedt verschillende voordelen voor Suriname, waaronder teruggave van de Afobaka-waterkrachtcentrale, 14 jaar eerder dan gepland. "Alcoa is trots op de 100-jarige geschiedenis van Suralco in Suriname én de voordelen die de bedrijfsactiviteiten hebben opgeleverd voor zowel het bedrijf als het land”, zei Bear. Hij benadrukte dat óók de volgende fase op verantwoorde en passende wijze zal worden voltooid.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September