Na 9 jaar commissie Suriname-Indonesië bijeen
20 Sep, 20:55
foto
De vijfde gemengde commissievergadering Suriname-Indonesië op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Paramaribo. (Foto: Buza/NII)


Na negen jaar is de gemengde commissievergadering Suriname-Indonesië deze week gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vierde gezamenlijke vergadering vond plaats in 2009 in Jakarta. Beide landen zetten zich in om de bilaterale relatie verder te intensiveren.


De delegatie van Indonesiё stond onder leiding van Muhammed Anshor, Directeur Generaal voor Amerikaanse en Europese aangelegenheden van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië. De samenwerking tussen beide landen wordt geïdentificeerd door samenwerkingsvormen, die moeten leiden tot investeringen in verschillende sectoren.

De beleidsgebieden die aan de orde kwamen zijn: handel en investeringen, veeteelt, bescherming van het kustgebied middels het beplanten en conserveren van mangrovebossen, ecotoerisme, cultuur, zuster stedenband samenwerkingen, capaciteitsversterking en het uitwisselen van elkaars ervaringen op het gebied van diplomatie.

Deze vergadering heeft opnieuw bevestigd de vriendelijke en coöperatieve banden tussen Suriname en Indonesië en de wil om tastbare resultaten te behalen, meldt Buitenlandse Zaken in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.
Beide landen hebben mogelijkheden bekeken hoe de relatie verder verdiept en versterkt kan worden, gebaseerd op wederzijds respect en voordeel.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May