Servië en Suriname bekijken samenwerking landbouw
20 Sep, 17:12
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Michel Kerpens met de delegatie uit Servië. (Foto: Buza/NII)


Suriname en Servië bespreken mogelijkheden voor samenwerking op landbouw, veeteelt en visserij. Een delegatie van het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Water Management van de republiek Servië is van 17-21 september een werkbezoek in Suriname.

De mogelijkheden van samenwerking op het gebied van landbouw worden besproken, met als doel overeenstemming te bereiken over toekomstige activiteiten met de vertegenwoordigers van het ministerie van LVV en diverse landbouw, veeteelt en visserij instellingen. Dit deelt het ministerie van Buitenlandse Zaken mee via het Nationaal Informatie Instituut. Suriname en Servië onderhouden sinds augustus 1976 diplomatieke relaties.

Suriname is in het proces om zoveel mogelijk vriendschappelijke relaties aan te gaan met landen en deze naar gelang de mogelijkheden uit te bouwen tot ontwikkelingssamenwerkingspartners. Hierbij wordt gedacht aan Foreign Direct Investment en Resource Mobilization.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May