Rapar Connect TV start op 1 oktober in Nederland
20 Sep, 08:26
foto


Rapar Broadcasting Network (RBN) in Suriname en haar dochteronderneming Rapar Connect in Nederland, starten op 1 oktober televisie-uitzendingen in Nederland. Rapar Connect is een samenwerking aangegaan met haar partners AJSC Entertainment onder leiding van Amjad Jahan en 070 TV.

RBN-directeur Faried Pierkhan zegt aan Starnieuws dat per 1 oktober gestart wordt met een soft launch waarbij 7 dagen per week, iedere dag één uur uitgezonden zal worden via 070TV-ziggo kanaal 44 in de regio Haaglanden in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. "Er zal uitsluitend lokaal content van Suriname en Surinamers in diaspora uitgezonden worden." De uitzendingen beginnen om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Alle Surinamers in Suriname en in diaspora zullen volgens Pierkhan in de gelegenheid gesteld zullen worden hun programma's, producties, muziek clips etc. aan te bieden ter uitzending, uiteraard na screening. Er zijn al toezeggingen van bekende personen in Suriname die hun producties ook via Rapar Connect TV zullen uitzenden.

Ook in Nederland zullen er producties gemaakt worden welke verzorgd worden door partner AJSC Entertainment. In Nederland hebben personen reeds hun toezegging gedaan voor het samenstellen en presenteren van uitzendingen, legt de media-directeur uit.

Rapar Connect TV onder welke naam de uitzendingen zullen plaatsvinden, hoopt 8 producties in Nederland te maken, al dan niet wekelijks en of twee wekelijks. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er in Nederland dagelijks uitzendingen zijn verzorgd vanuit Suriname voor de Nederlandse diaspora. Hoewel de soft launch in de regio Haaglanden start, is het de bedoeling ook uitzendingen te verzorgen in Amsterdam, Rotterdam en Almere."Wij mogen ons verheugen op een kijkerspubliek van 250.000 huishoudens, dus ruim 1.2 miljoen kijkers," zegt Pierkhan trots.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May