Bouterse: Nolan heeft relatie VS-Suriname hoog gehouden
19 Sep, 17:09
foto
President Desi Bouterse en echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring op de afscheidsreceptie van de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan. (Foto: NII)


“Ambassadeur Nolan, u hebt bewezen een zeer bekwame diplomaat te zijn, die wederom de goede relatie tussen onze naties hoog heeft weten te houden. Suriname is een goed voorbeeld van een moderne multiculturele samenleving, waarin iedereen leeft in eenheid en vrede en respect heeft voor elkaars culturen. Het doet me goed dat u en uw echtgenote met deze expressieve ervaringen vertrekken”. Dit zei president Desi Bouterse dinsdagavond bij de afscheidsreceptie van de Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan, op zijn residentie.

Bouterse bedankte Nolan voor zijn inzet en bijdrage tijdens zijn periode in Suriname. Nolan is vanaf 2015 ambassadeur voor Amerika in Suriname. Het staatshoofd gaf aan dat Suriname en Amerika voor langer dan veertig jaren een goede en stevige bilaterale relatie hebben en in de periode van Nolan is deze band verder verstevigd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Goede prestaties worden alleen bereikt door ondersteuning van een goed team. De president sprak daarom zijn waardering uit voor het personeel op zijn ambassade voor zijn inzet en bijdrage. Bouterse kijkt uit naar een goede samenwerking met de opvolger van Nolan. “Een goede fundering is gelegd en de goede relatie tussen beide landen zal voortgezet worden.” Nolan wordt opgevolgd door Karen Lynn Williams.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May