Eind september oplevering 1e fase studentenflats
18 Sep, 12:35
foto
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie oriënteert zich bij de studentenflats. (Foto: NII)


Eind september zal de eerste fase van de studentflats op het terrein van de Anton de Kom Universiteit van Suriname worden opgeleverd. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie heeft zich ter plekke georiënteerd om de vorderingen te kunnen bezichtigen, sinds zijn vorige bezoek vier maanden geleden.

Het project, dat uit 4 fasen bestaat, wordt uitgevoerd door het buitenlands aannemingsbedrijf LR Group Italy, dat werkt met tal van lokale aannemers. De directievoering ligt in handen van Sunecon Raadgevend ingenieursbureau. In de eerste fase worden twee studentenflats opgezet. Een van de gebouwen telt drie verdiepingen en heeft 70 kamers, waarbij 2 studenten per kamer kunnen blijven. Dit meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Het tweede gebouw heeft vier verdiepingen, met vier studenten per kamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en warm water. Naast de slaapkamers, die volledig zijn ingericht, met bedden, klerenkasten, studiebureaus en lockers, zijn er ook publieke ruimtes per verdieping, waarbij de studenten kunnen samenkomen. De gebouwen zijn ook voorzien van een lift. Minister Pengel geeft aan dat er binnenkort meer dan 300 studenten alvast opgevangen kunnen worden.

Behalve de twee studentengebouwen, komen in de eerste fase ook een cafetaria/ restaurant voor ongeveer 500 personen, een laundry room en een mini shop met daarin een kantoorruimte voor het complex. Deze ruimtes zijn al afgebouwd en voor het grootste gedeelte al ingericht met de nodige faciliteiten en apparatuur.
De aannemer heeft rekening gehouden met het weer in Suriname en heeft ervoor gezorgd dat er gebruik gemaakt is van duurzaam materiaal, dat weinig onderhoud nodig heeft. Zo hoeft het gebouw niet geschilderd te worden en is het af en toe wassen met een hoge drukspuit voldoende.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May