Gajadien: Met apps verhoging aanhouden grote grap
18 Sep 2018, 10:27
foto
Waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien.


Waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, vindt de wijze waarop NDP-fractieleden afzien van de maandelijkse verhoogde onkostenvergoeding "een grote grap". Volgens Gajadien probeert de NDP-fractie haar gezicht te redden, nadat eerst een standpunt ingenomen was om een andere weg in te slaan dan hun partijleider, president Desi Bouterse. De NDP heeft aangegeven dat het besluit van Bouterse ad hoc is, terwijl de fractie gaat voor een integrale wijziging van de wet.

De VHP-fractie heeft op 12 september een initiatiefwet ingediend om de huidige schadeloosstelling van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee voor de komende zes maanden te handhaven. Gajadien wijst erop dat de fractie zelfs bereid is de recesperiode te onderbreken voor behandeling van deze ontwerpwet. "In plaats van mee te werken aan deze wet, stuurt men apps en e-mails naar de minister van Financiën om af te zien van de verhoogde vergoeding. Zo werkt het niet in een rechtsstaat. De wetgeving kan je niet teniet doen met een telefoontje naar de minister. Dit is gewoon een bacovenwinkel, nu de minister ook zegt dat hij eraan zal meewerken," vindt Gajadien.

De VHP-topper benadrukt dat wetgeving moet worden aangepast en dat kan binnen enkele uren. Gajadien voert aan dat juist De Nationale Assemblee als wetgever respect moet opbrengen voor de wet, die nu vertrapt wordt met deze handeling. "Wij hebben gevraagd om de verhoging te bevriezen en in de tussentijd te werken aan de integrale aanpak van de geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee.

Het is jammer dat de NDP-fractie zich in allerlei bochten wringt om gezichtsverlies te voorkomen. "Als morgen iemand van de fractie weer een app stuurt naar de minister waarin gevraagd wordt om de verhoging toch uit te betalen, dan zal hij dat ook moeten doen. Dit is echt een grote grap. Het geeft aan op welke manier het land wordt bestuurd," zegt Gajadien.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April