'Troefcall sport is nog aan het groeien'
18 Sep 2018, 08:22
foto
Het bestuur van de Surinaamse Troefcall Bond op bezoek bij minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken. (Foto: NII)


Troefcall is nog steeds aan het groeien, doordat er meer verenigingen worden opgericht die zich aansluiten bij de Surinaamse Troefcall Bond. Nu zijn achttien verenigingen aangesloten bij de bond met ongeveer 350 leden.

Het bestuur onder leiding van Manolito Vasilda heeft minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken geïnformeerd over de plannen en activiteiten. Vasilda heeft de minister een uiteenzetting gegeven over het reilen en zeilen binnen de troefcall sport, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Jaarlijks worden er competities afgewerkt. Hiernaast participeert Suriname ook aan internationale toernooien. Troefcall is een bekende sport bij verschillende toernooien zoals onder andere interbanken- en lantiman toernooi. Middels deelname aan internationale toernooien tracht de bond bekendheid te geven aan Suriname.

Minister Gopal stelt de inzet van het bestuur op prijs om steeds meer bekendheid te geven aan de troefcall sport en om jaarlijks competities af te werken. Verder heeft de minister notitie genomen van de uitdagingen. Er zijn ook afspraken gemaakt over de samenwerking en de ondersteuning om deze tak van sport verder tot ontwikkeling te brengen.

Advertenties