Mijlpaal voor 12 medische studenten
17 Sep 2018, 22:13
foto
Minister Antoine Elias heeft twaalf studenten die de opleiding Geneeskunde hebben afgerond, ontvangen. (Foto: Volksgezondheid/NII)


Twaalf studenten die de opleiding Geneeskunde met goed gevolg hebben afgerond, zijn vorige week ontvangen door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Ze kunnen meteen het beroepenveld ingaan en functioneren als leraar op een middelbare school of werken in de gezondheidszorg in een administratieve/verzorgende functie.
Om het beroep van arts uit te kunnen oefenen, zullen zij eerst de klinische fase moeten afronden, waarna zij de assistent-arts bul zullen ontvangen. Een deel van de studenten heeft de opleiding op de Medische Faculteit gevolgd, terwijl het resterend deel in Cuba en Georgië heeft gestudeerd. Er wacht hen nog een behoorlijk traject voordat zij zich arts mogen noemen. De 2-jarige klinische fase bestaat uit het volgen van verschillende stages (co-assistentschappen).

Elias wenste de studenten veel succes toe bij het vervolgen van hun verdere loopbaan. Na het ontvangen van de assistent-arts bul zal de afgestudeerde in staat zijn om onder supervisie te handelen. Hierna volgt nog de huisartsenstage bij het Huisartsinstituut Suriname (Hisuri), om als volwaardige (huis) arts te kunnen functioneren of kan de student een andere vervolgspecialisatie doen. Pas na het achtste studiejaar is de afgestudeerde bevoegd een eigen polikliniek te openen, licht de voorlichting van Volksgezondheid toe, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties