Politie-informatie dodelijke schietpartij Sunny Point
17 Sep 2018, 14:04
foto
De gewonden van de schietpartij te Sunny Point worden overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. (Foto-collage: KPS)


Margriet Akobe (53) is vanmorgen omgekomen tijdens een schietpartij te Sunny Point. Zij liep een schotverwonding op in haar gelaat en stierf ter plekke. Vijf anderen, onder wie een kind van 9 jaar, zijn per ambulance naar de Spoedeisende Hulp vervoerd. De politie heeft twee personen aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten van de politie, meldt de afdeling Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat zondag iemand een halsketting uit een woning heeft gestolen in de H.R. Soerdjbalieweg. Daarbij moet de dief vermoedelijk zijn mobiel hebben achtergelaten. De benadeelde deed aangifte bij de politie van Santodorp van diefstal, maar gaf niet aan dat er een mobiel achtergelaten was.

De aangever belde vervolgens op het laatste nummer van waaruit met de gevonden telefoon gebeld was en kreeg een jongeman aan de lijn. Met die persoon zou de aangever een afspraak hebben gemaakt om elkaar vanmorgen te ontmoeten te Sunny Point.

De jongeman verscheen ter plaatse en werd mishandeld. Opeens verschenen vier tot vijf vermoedelijke vrienden van de jongeman ter plaatse, van wie een gewapend moet zijn geweest met een jachtgeweer met ingekorte loop. Die schoot op een gegeven moment met het gevolg dat de zes personen gewond raakten, van wie één het leven liet.

De gewonden zijn: de 37-jarige M.F. Zij heeft een schotverwonding in de borststreek. De 27-jarige man R.A., de 27-jarige vrouw I.S. en de 18-jarige vrouw J.M. liepen schotverwondingen op ter hoogte van hun schouders; terwijl de 9-jarige F.S. een schotverwonding aan zijn hoofd heeft opgelopen.

Na deze daad maakten de jongemannen zich uit de voeten. Omstanders gaven aan in welke richting zij gevlucht waren. Politieambtenaren van verschillende Regio Bijstand Teams kamden dat gebied af en hielden twee personen aan.
Advertenties