AdeKUS voor het eerst naar PetroBowl Finales in VS
18 Sep 2018, 06:35
foto
De participanten van de PetroBowl Finales. Van l-r: Kimberly Calli, Sharan Bhajan, Arantxa Lieveld, Amelia van Kallen en Shahied Kadir.


Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) doen voor het eerst mee aan de PetroBowl Finales van de Society of Petroleum Engineers (SPE). De finale wordt op 24 september in Dallas, Texas gehouden. Zij hebben zich geplaatst tijdens de regionale kwalificatie op Trinidad & Tobago waaraan 14 universiteiten uit het Caribisch Gebied en Latijns-Amerika hebben deelgenomen.


De SPE is een wereldwijde organisatie die zich bezighoudt met het zoveel mogelijk delen van kennis over de Petroleum Industrie. Dit wordt gedaan middels onder andere conferenties, workshops en trainingen. Ook op de AdeKUS is er een student chapter voor de studenten van de studierichtingen Geowetenschappen (voormalig Delfstofproduktie) en Werktuigbouwkunde.

Jaarlijks staat er op het programma van de SPE International, de PetroBowl Competitie. Dit is een quiz competitie, waarbij er steeds twee teams tegenover elkaar staan. Tijdens de competitie worden er vragen gesteld over de Petroleum Industrie.

Het team van de universiteit wordt in Texas, Amerika, vertegenwoordigd door:
• Kimberly Calli (Geowetenschappen)
• Shahied Kadir (Werktuigbouwkunde)
• Arantxa Lieveld (Geowetenschappen)
• Sharan Bhajan (Geowetenschappen)
• Amelia van Kallen (Geowetenschappen)

De studenten zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de finale, van technische sessies naar mini petrobowl quizes. Zij kijken vol enthousiasme uit naar de finale, de zenuwen lopen op maar één ding staat vast, Suriname gaat voor plek nummer 1!, zeggen de studenten. Er doen in totaal 32 universiteiten uit de gehele wereld mee aan de PetroBowl Finale in Dallas, Texas.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April