PL stelt op 23 september datum bestuursverkiezing vast
17 Sep 2018, 06:35
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur.


De Pertjajah Luhur (PL) houdt op zondag 23 september een structurenvergadering om de datum van de bestuursverkiezingen vast te stellen. Volgens planning zullen de bestuursverkiezingen op 5 december worden gehouden. Op die dag wordt ook de twintigste verjaardag van de partij herdacht.
Op 6 oktober zal er ook een Pamuda (jongeren) festival worden gehouden, met een jongerencongres, waar naar verwachting minstens 500 jongeren aan zullen deelnemen.


Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt dat volgens de statuten, de datum van de bestuursverkiezingen acht weken van tevoren moet worden vastgesteld. Daarom zal op de vergadering door de structuren bepaald worden of daadwerkelijk de verkiezing voor een nieuw hoofdbestuur, op 5 december zal plaatsvinden.

Tijdens een vrijdagavond gehouden vergadering heeft Hendrik Setrowidjojo, voorzitter van de partijraad, de structuren breedvoerig uitleg gegeven over de procedures en de regels. Het is de bedoeling dat op 5 december eveneens verkiezingen zullen worden gehouden voor een nieuwe partijraad.

Somohardjo kondigde aan dat de jaarverslagen ook zullen worden gepresenteerd aan de structuren. Eerder waren de jaarverslagen tot en met 2015 overgelegd en zullen deze keer de jaarverslagen van 2016, 2017 en 2018 aan de partijstructuren worden gepresenteerd. De PL-voorzitter wees er op dat dit een vereiste is waar alle partijen aan moeten voldoen.

Pamuda festival
Somohardjo zegt daar bewust voor te hebben gekozen voor de naam Pamuda, niet om etnisch bezig te zijn, maar om de Javaanse cultuur onder met name de jongeren, te helpen behouden. Pamuda betekent jongeren en voor deze naam is gekozen, omdat de Pamuda in Indonesië in staat waren geweest om de koloniale overheersers uit het land te verdrijven. Het is ook de Pamuda-beweging geweest die de Indonesische presidenten Soekarno en Soeharto heeft doen bedanken. Pamuda-jongeren hebben volgens Somohardjo durf en moed en zijn er trots op deel uit te maken van de Pamuda-beweging.

Over de leeftijdsgroep van de jongeren zijn er volgens de PL-voorzitter wat discussies geweest. Uiteindelijk is besloten om personen in de leeftijdscategorie 16 – 35 jaar te rekenen tot jongeren. De partij is bezig truitjes te bedrukken met aan de voorzijde het logo van de PL en Pamuda en aan de achterkant een slagzin zoals “Ik ben jong en ik wil meer …”.

Somohardjo legt uit dat dit “meer” moet betekenen “meer ontwikkeling”, “meer onderwijs” en “meer banen”. Een van de gebouwen op het partijterrein aan de Mangrovestraat wordt ter beschikking gesteld van de Pamuda-club, waar jongeren kunnen deelnemen aan diverse educatieve activiteiten en zich ook kunnen vermaken. Behalve dat er een kantoor met bibliotheek zullen worden ingericht, hebben de jongeren ook de beschikking over internet.

Met de kernen en structuren is afgesproken dat elk district minstens 50 jongeren zal voordragen voor deelname aan het congres. Daarnaast zullen alle bevriende partijen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het congres. Een panel van deskundigen zal de discussies leiden; aan de leden van dit panel zal ook worden gevraagd de jongeren verder te begeleiden.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April