Rode Kruis richt zich op preventie schoonhouden milieu
16 Sep 2018, 20:36
foto
Het Rode Kruis geeft informatie in Latour over het schoonhouden van de omgeving. Er wordt gewezen op de gevaren van een vervuild milieu. (Foto: Raoul Lith)


Het Rode Kruis heeft in verband met World Clean up Day aan mensen in de buurt Latour informatie verschaft over het belang van het schoonhouden van hun omgeving. Sylvia Jacobi van het Rode Kruis, zegt aan Starnieuws dat er een heleboel organisaties bezig zijn in verschillende gebieden met schoonmaak. Informatie geven en dingen doen gaan volgens haar samen.

“Ziekten kun je voorkomen, onder andere Chikungunya en Zika, al zijn ze nu niet relevant, maar tijdens de regentijd als je omgeving niet schoon is, heb je verschillende broedplaatsen zoals lege doppen, lege flessen, noem maar op. Dat zijn de dingen die we benadrukken zodat de mensen het snappen en het zelf doen.” Jacobi geeft aan dat het de bedoeling is dat na een paar jaar dit soort activiteiten niet meer georganiseerd hoeven te worden, maar dat het gedrag van de mensen veranderd is.

Het Rode Kruis heeft reeds het project over vector control en een vakantieschool in Latour lopen, waardoor deze omgeving is gekozen voor de activiteit. Het uiteindelijke doel is een gezond leven door het voorkomen van ziekten. Jacobi benadrukt dat het Rode Kruis zich richt op preventie. De slogan is daarom ook Change your life, change your mind. "Eigenlijk is het al te laat als we schoonmaken, het moest voorkomen worden, het moest niet eens nodig zijn dat we dit doen".

Gedurende de dag heen zijn verschillende mensen benaderd en is door de omliggende straten getrokken om informatie te geven over het schoonhouden van de omgeving.


Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April