MMC neemt nieuwe apotheek in gebruik
16 Sep, 10:32
foto
De nieuwe apotheek van het Mungra Medisch Centrum is in gebruik genomen op het terrein van het ziekenhuis.


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft een gloednieuwe apotheek op de hoek van de Anna- en Julianastraat in gebruik genomen. De hulp-apotheek die gevestigd was naast de Spoedeisende Hulp (SEH) moest plaatsmaken. De SEH, die ruimer is geworden en gemoderniseerd is, had de ruimte nodig.

Na lange discussies is besloten op het terrein, bij de zijvleugel van het administratieve ruimte waar ook de directie zit, een moderne apotheek neer te zetten. Gerdie Sabajo, apotheker bij MMC, verzekerde de Nickeriaanse gemeenschap dat de klantvriendelijkheid beter tot zijn recht zal komen. Hij hoopt ook op een betere medicamentenvoorziening. Dit hangt helemaal af van de beschikbare medicamenten bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname en andere officiële leveranciers. Vanuit deze apotheek zal het MMC, de poli's in het Wayambo- en het Kabalebo gebied bevoorraden.

Brain Tjon Kwie Sem, voorzitter van de bond, bedankte de gewezen directeur Antoine Elias voor zijn inzet. Hij heeft alle voorbereidingen getroffen om dit gebouw neer te zetten zodat patiënten niet in weer en wind hoeven te staan zoals bij de hulpapotheek.

Bij de opening van de apotheek waren ook aanwezig Assembleelid Rachied Doekhie en districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Zij feliciteerden de gemeenschap met de apotheek. Minister Elias kon niet aanwezig zijn, maar werd vertegenwoordigd door de chef van het kabinet van Volksgezondheid, Raoel Swedo.