Kabalebo wil dat regering belofte nakomt
14 Sep, 16:33
foto
De verbindingsweg tussen de dorpen Washabo, Apoera en Section in het bestuursresort Kabalebo.


Bewoners van het bestuursresort Kabalebo dringen bij de regering aan op het asfalteren/betegelen van de weg die de dorpen Washabo, Apoera en Section met elkaar verbindt. In 2010 was de toezegging gedaan dat deze weg verhard zou worden, zegt kapitein Carlo Lewis in gesprek met Starnieuws. Hij vindt dat er genoeg ruimte gegeven is aan de overheid om de belofte na te komen.

Lewis legt uit dat in de regentijd de weg in een modderpoel verandert. De bewoners hebben eerder geprotesteerd bij de districtscommissaris van Kabalebo. De chauffeur die de schoolkinderen van Washabo vervoert, heeft vaak erover geklaagd dat hij niet meer zal rijden als de weg niet wordt aangepakt.

De gemeenschap zoekt nu via de media de aandacht van de regering. Wegen in andere delen van het land worden aangepakt, maar in Kabalebo is hier niks van te merken. "Wij willen de regering eraan herinneren dat Kabalebo deel uitmaakt van Suriname". De mensen zeggen dat zij de stiefmoederlijke behandeling niet meer zullen accepteren.

Sunday 18 August
Saturday 17 August
Friday 16 August