Geen loonstrookjes met verhoging regering en DNA
14 Sep 2018, 02:47
foto


De verhoogde salarissen/vergoedingen die deze maand uitbetaald zullen worden aan landsdienaren, zijn aangehouden voor leden van de regering en De Nationale Assemblee. Cebuma die maandelijks de salarisstrookjes uitdraait, heeft de opdracht gekregen om de nieuwe loonreeksen niet door te berekenen voor regerings- en DNA-leden.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om verduidelijking gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat op basis van de instructies van president Desi Bouterse, Cebuma is geïnstrueerd. Het gaat om de salarissen van de president, vicepresident, ministers en Assembleeleden.

Deze maand wordt de verhoging die overeengekomen is met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) uitbetaald. Op basis hiervan gaan ook de vergoedingen en salarissen van de regering en volksvertegenwoordigers de lucht in. Ook de salarissen van onder andere leden van de Staatsraad zijn gekoppeld aan de loonreeksen van de ambtenaren.

Starnieuws verneemt dat president Bouterse vandaag een regeringsvergadering zal beleggen. Het belangrijkste agendapunt is de verhoogde salarissen van leden van de regering. De president heeft aangegeven dat politici solidair dienen te zijn met het volk. Hij heeft eerder aangekondigd dat de verhogingen voor ministers en Assembleeleden dienen te worden bevroren.

Friday 22 November
Thursday 21 November
Wednesday 20 November