SWM-dienstverlening uitgebreid met 'Aquagebouw'
13 Sep 2018, 00:39
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen knipt het lint door van het 'Aquagebouw'. Directeur Marlon Oosterling van SWM kijkt toe. (Foto's: Raoul Lith)


De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft woensdag haar nieuwe dienstencentrum, het ‘Aquagebouw’ in gebruik genomen. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat SWM-directeur, Marlon Oosterling en zijn team de boodschap hebben begrepen. “De boodschap is kwalitatief drinkwater brengen naar de gemeenschap. En ook de dienstverlening uitbreiden naar de gemeenschap,”stelt Dodson. Trots zegt de bewindsman dat de SWM nu dichterbij de gemeenschap is. “U heeft het gezien. De SWM komt naar de gemeenschap toe. U merkt het in de hogere druk uit uw kraan, u merkt het in beschikbaarheid van water.”

Het Aquagebouw staat in het voormalige pand van Surpost te Poelepantje. Oosterling geeft aan dat veel personen, arbeiders en gedetineerden aan het gebouw hebben gewerkt om het te redden voor de overheid. “We gaan er gretig gebruik van maken om die dienstverlening naar het publiek toe goed te doen. Alle diensten van de Henck Arronstraat kunt u hier ook doen,” zegt de SWM-directeur. Hij geeft aan dat de mogelijkheid bekeken zal worden om incassodiensten langer open te houden, zodat de klanten tot laat betalingen kunnen doen.

Dodson merkt op dat de SWM een paar jaar terug een andere jurisdictie heeft gekregen van de overheid. “De regering heeft aan de heer Oosterling gezegd, dat jij en je team de tijding moeten terugkeren voor drinkwatervoorziening in Suriname. Dat heeft de regering gedaan door het gebied dat onder de SWM valt te vergroten,” geeft Dodson aan. Dit betekent dat de SWM landelijke jurisdictie zal krijgen, dus niet alleen in de kustvlakte verantwoordelijk zal zijn voor kwalitatief drinkwater. De minister deelt mee dat er wordt gewerkt aan een fusie tussen SWM en de Dienst Watervoorziening van het ministerie.

In het gerenoveerde gebouw zijn diverse afdelingen en diensten ondergebracht, waaronder klantenservice, verbruikersadministratie, callcenter, incasso, bedrijfscalculatie, debiteurenadministratie, keuring en controle, tekenkamer en ook de Dienst Watervoorziening van Natuurlijke Hulpbronnen.

De minister kondigde aan dat binnenkort de asbestbuizen in Paramaribo-Noord worden vervangen. Het gaat om een hoofdtransportleiding vanuit Paramaribo Centrum tot aan Leonsberg. Dit is deel van het masterplan van de waterleiding met een prijskaartje van ongeveer US$ 200 miljoen. Het vervangen duurt ongeveer een maand. In Commewijne, Zorg en Hoop, het oud-gedeelte van Paramaribo-Noord zijn de oude buizen reeds vervangen. Uiteindelijk worden alle asbestbuizen verwijderd. De streefperiode is twee jaar.

Raoul Lith

Friday 22 November
Thursday 21 November
Wednesday 20 November