Vietnam: Hanoi wil eten hondenvlees verbieden
12 Sep 2018, 20:40
foto
Meer dan 1.000 winkels in Hanoi verkopen nog steeds honden- en kattenvlees. (Getty Images)


De autoriteiten in de Vietnamese hoofdstad Hanoi hebben er bij de inwoners op aangedrongen te stoppen met het eten van hondenvlees. Ze zeggen dat deze gewoonte de reputatie van de stad kan schaden en kan leiden tot ziekten zoals hondsdolheid.

Het Hanoi People's Committee zei dat de praktijk het imago van de stad als een "beschaafde en moderne hoofdstad" zou aantasten. Het stadskantoor voegde eraan toe dat het consumeren van het vlees kan leiden tot de verspreiding van ziekten zoals rabiës en leptospirose. Meer dan 1.000 winkels in Hanoi verkopen nog steeds honden- en kattenvlees.

Het comité drong er bij bewoners op aan om te stoppen met het eten van kattenvlees, dat minder populair is maar nog steeds beschikbaar is. Het benadrukte dat veel van de dieren wreed werden gedood.

Er zijn naar schatting 490.000 honden en katten in Hanoi - de meeste zijn huisdieren. Een groeiend aantal mensen in Vietnam keurt het eten van hondenvlees af, maar het blijft nog steeds "een zeer gewortelde gewoonte", volgens Linh Nguyen, een journalist met de Vietnamese afdeling van de BBC.

Zelfs op sociale media verwelkomden veel mensen de beslissing, maar er waren mensen die beweerden dat het een gewoonte was die veel Vietnamese mensen niet zomaar konden opgeven. Een Facebook-gebruiker, Dang Ngoc Quang, voerde aan dat het gerecht niet volledig mocht worden verboden, omdat dat leidde tot vrijheidsbeneming. In plaats daarvan stelde hij voor om een zware belasting op hondenvlees in te voeren of het alleen in bepaalde gebieden te verkopen.

Friday 22 November
Thursday 21 November
Wednesday 20 November