Bond SLM wil zaken uitpraten met directie
12 Sep, 00:00
foto
Het bestuur van de BP-SLM wil dat zaken met de directie zo snel mogelijk wordt uitgesproken. Voorzitter Robby Maaijen wordt geflankeerd door ondervoorzitter Armando Bronstein (links) en secretaris August Cicilson. (Foto: Raoul Lith)


Het bestuur van de Bond Personeel Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BP SLM) heeft een handreiking gedaan aan de directie van het bedrijf om zaken uit te praten. De bond vindt dat niet via de pers met elkaar kan worden gecommuniceerd. Op deze wijze met elkaar communiceren is niet goed voor het bedrijf en de werknemers. Dit zegt voorzitter Robby Maaijen in gesprek met Starnieuws. Hij wordt bijgestaan door ondervoorzitter Armando Bronstein en secretaris August Cicilson.

Maaijen vindt niet dat het bestuur interne zaken van de SLM naar buiten heeft gebracht. Volgens hem is ook de directie verrast geworden met de mededeling dat Residence Inn Paramaribo moet worden verkocht. Aanvankelijk werd er gesproken over het gezond maken van het bedrijf. Dit is ook voorgehouden aan de bond. Pas op 10 augustus heeft het bestuur vernomen dat er sprake is van verkoop. Ook ontkent Maaijen dat hij akkoord was gegaan met de afkoopregeling. Er zou nog een plan worden gepresenteerd op 27 augustus, maar dit is om technische redenen niet doorgegaan.

Het bestuur van BP-SLM begrijpt vraagt zich af of de directie verwacht dat de bond met alles moet instemmen om een betrouwbare partner te zijn. Pas als de directie tevreden is hoe de bond zich opstelt, is er dan voor haar sprake van betrouwbare partners. Maaijen benadrukt dat de directie met de bond om de tafel moest zitten voor afhandelen van de afkoopregeling.

"Wij hebben er niets aan om op gespannen voet verder te gaan," benadrukt Maaijen. Zeker niet met de aankondiging dat het bedrijf in twee tot drie jaar gezond moet worden gemaakt. De bestaanszekerheid van de werknemers en het bedrijf zijn van groot belang. Het bestuur gaat ervan uit dat de handreiking die schriftelijk is gedaan aan de directie zo snel mogelijk wordt aanvaard.