First lady verdeelt 6000 schoolpakketten; behoefte groeit
11 Sep, 00:53
foto
First lady Ingrid Bouterse-Waldring met kinderen van een tehuis die een schoolpakket hebben ontvangen. (Foto: Raoul Lith)


In de Congreshal hebben kinderen, jongeren en vertegenwoordigers van verschillende sociale instellingen, schoolpakketten ontvangen. Aan hen zijn er maandag tassen met inhoud overhandigd door first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Zij werd tijdens de bijeenkomst ondersteund door de echtgenoten van de ministers van Arbeid en Volksgezondheid.

“Wij hebben het op ons genomen dat we alle tehuizen in Suriname gaan voorzien van schooltassen,” deelde Bouterse-Waldring mee. Ze richtte zich ook tot andere organisaties en behoeftigen die geregistreerd staan. Het bureau van de first lady heeft dit jaar op schema 6000 schoolpakketten staan, die verstrekt worden. Hiervan zijn 4000 gedoneerd door de onderneming Red Apple. “Mijn bureau heeft zelf 2000 tassen aangeschaft en de inhoud van alle tassen”.

De echtgenoot van de president geeft aan dat voor de vakantie reeds 3000 tassen zijn verstrekt. Zij vertelt dat er naar verschillende districten (Commewijne, Marowijne, Brokopondo, Para, Wanica, Nickerie, Paramaribo en ook Sipaliwini) tassen zijn verstuurd. Hiervoor wordt er met de verschillende districtscommissariaten samengewerkt. Haar bureau streeft ernaar om in de toekomst de tassen te verdelen, voordat de scholen sluiten. Ze stelt dat de ouders zo weten waar ze aan toe zijn voor het volgende schooljaar, wat nog aan te schaffen.

“Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is. Geef de moed niet op. Blijf tot je kinderen praten en motiveren. Ze zien in jou een voorbeeldfiguur. Niets is beter dan als de ouders zelf tot hun kinderen praten,” is de motivatie aan de ouders. Bouterse-Waldring wenste de aanwezige kinderen succes toe in het komende schooljaar.

De instellingen die aanwezig waren zijn Lotjeshuis, Huize Ramoth, Huize Saron, Huize Liliëndaal, Lobi Pikien, Maria Hoeve, Mr. Hubert Stichting, Mytylschool, Noskasitas, Odi Niti, Rebecca Shmeltz en Sanatan Dharm Suriname. Naast deze instellingen waren ook individuen aanwezig om een pakket in ontvangst te nemen. Jaarlijks vindt de registratie plaats op het bureau van de first lady. Ook worden namen van personen doorgegeven door verschillen organisaties die gemeenschapswerk doen in de verschillende buurten en ressorten.

Raoul Lith