Lokaal ontspiegelde brillenglazen vanaf deze maand
11 Sep, 08:27
foto


Focusslijperij NV heeft geïnvesteerd in een ontspiegelinslab om lokaal ontspiegelde brillenglazen te kunnen leveren aan opticiens. Vanaf eind september zullen de in eigen land ontspiegelde brilglazen worden aangeleverd. Brillend Suriname kon ontspiegelde glazen bestellen bij de optiekzaak en die werden besteld in het buitenland.

Focusslijperij meldt dat door de eigen productie de hoge kosten en lange wachttijden tot het verleden zullen behoren. "Wij hebben in de afgelopen maanden gewerkt aan de installatie van een ontspiegelingslab dat nu gereed is om mensen van dienst te kunnen zijn," stelt het bedrijf.

"Wij zijn zeer enthousiast over deze stap vooruit, omdat deze investering niet alleen lokaal geproduceerde ontspiegelde glazen oplevert, maar ook kortere wachttijden, scherpere prijzen, snelle afhandeling en garantieprocedure geeft."

Het belangrijkste voordeel van ontspiegeling is de bescherming tegen ultraviolette (UV) stralen en ander kunstmatig licht. Ontspiegeling zorgt voor optimaal kijkcomfort en cosmetisch mooie glazen, en een langere levensduur van de brilglazen.

Focusslijperij die 54 jaar bestaat, is drie jaar terug van de conventionele methode van productie overgestapt naar de digitale manier van produceren. Woensdag wordt via een seminar aan klanten en belanghebbenden informatie verstrekt over het product en de voordelen.