Tien jonge economen ingezet bij Financiën
10 Sep, 22:33
foto
De jonge economen die ingezet worden door het ministerie van Financiën. Vierde van links, Joy ten Berge. (Foto: NII)


Tien jonge economen, de meesten recent afgestudeerd van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, worden opgeleid door het ministerie van Financiën. Ze worden ingezet voor diverse taken op macro-fiscaal en economisch beleid van het ministerie.

De groep is gestart met de Public Financial Management (PFM) training, verzorgd door Joy ten Berge. De hoofdconcepten van PFM zijn hen bijgebracht, maar ook de kneepjes van het praktijkgebeuren bij het ministerie. Op de diverse onderdelen van PFM hebben ook andere managers van het ministerie uitleg gegeven over de stand van zaken, de uitdagingen maar ook de oplossingsmodellen. Zo is het jong kader alvast ingewijd geworden in zowel de theorie als de praktijk van onderwerpen zoals de begrotingsvoorbereiding en begrotingsuitvoering, liquiditeitsbeheer en financiering, financiële management rapportage, interne en externe controles en publieke verantwoording.

Het ministerie van Financiën wenst hoogopgeleid kader nuttig in te zetten en verdere training en vaardigheden bij te brengen. Verwacht wordt dat de nieuwe aanwerving met plezier en kwalitatieve inzet binnenkort al zal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons land en de economie, meldt Financiën via het Nationaal Informatie Instituut.