DOE vervangt logo voor nieuwe uitstraling
11 Sep, 04:38
foto


De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is in het proces om haar logo officieel te veranderen. "We willen het goedgekeurd krijgen op onze eerstvolgende algemene ledenvergadering. Deze nieuwe uiting van de partij is de manier zoals dit nieuwe bestuur zich profileert: fris, vertrouwen uitstralend en dynamisch," zegt voorzitter Steven Alfaisi.

De partij is bezig met een nieuwe huisstijl. "Je moet als partij niet star zijn en je moet je aanpassen en meegaan met de tijd. Anders wordt je net als de dinosaurussen geschiedenis cq verleden tijd. Iets wat je alleen nog in de boeken kan vinden en lezen. DOE is er om er altijd te zijn en verder te groeien tot een begrip in de ontwikkeling van Suriname," merkt Alfaisi op.

Uitleg
De kleur blauw staat voor onschuld, oprechtheid en vertrouwen. Het is de kleur die zegt dat je op mij kan rekenen. De kleur blauw, die ook een koele en neutrale uitstraling heeft, heeft ook een kalmerende en verzachtende werking. DOE staat voor democratie en ontwikkeling in eenheid dus deze saamhorigheid is zeer belangrijk als wij met een open geest op uiterst intuïtieve manier onze doelen willen realiseren. Deze machtige kleur is vrijwel altijd geassocieerd met een vreedzaam, nuchter karakter en een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid.

DOE heeft gekozen voor diepblauw, een extra dimensie in haar trouw zijn, eerlijkheid, verstandigheid en haar hard werken. De kleur groen staat voor hoop, ontwikkeling en groei, leven en een gezonde toekomst. Verder staat groen voor veiligheid, denk maar aan het verkeerslicht dat aangeeft dat het veilig is om op te rijden of het bord dat ons de weg wijst naar een nooduitgang. Ook deze kleur heeft een kalmerende werking en staat natuurlijk ook voor rust en de juiste richting en te maken keuze. Groen is vruchtbaar en dat past heel goed bij de partij die ontwikkeling in eenheid nastreeft, legt Alfaisi uit.

"Als je van groen houdt ben je meestal expressief, opgewekt, vastberaden en betrouwbaar. Deze bijzondere dimensies zijn in een strak kader vervat omdat de normen, waarden en de letterlijke grenzen zijn aangepast aan de kennis, vaardigheden, de kunde en ervaring die wij hebben opgedaan in de laatste jaren. Verder het principe van “Rule of Law” respecteren. We gaan verder voor een duidelijk en helder programma en doelgericht onze missie en visie realiseren. In het kader is de basis duidelijk de groene en vruchtbare bodem waarin al onze wensen en doelstellingen geplant zijn voor een betere toekomst voor Suriname. Er is duidelijk gekozen voor de meest onschuldige en frisse variant van groen. De frisse uitstraling heeft daarom precies te maken met het steeds vernieuwen en moderniseren van onze basis en uitgangspunten. Het logo vormt een symmetrisch geheel met strakke kaders en goed gevuld met democratie, ontwikkeling, eenheid, vertrouwen en een moderne basis."