Dikan geïnformeerd over projecten Alcoa Foundation
10 Sep, 18:30
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in gesprek met Rosa Garcia Pineiro van Alcoa Foundation. In het midden Suralco-directeur Ruben Halfhuid. (Foto: RO/NII)


Rosa Garcia Pineiro, Alcoa Sustainability Vice President en President Alcoa Foundation, heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling geïnformeerd over projecten die uitgevoerd worden. Zij bracht samen met Suralco-directeur, Ruben Halfhuid, een bezoek aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.


Alcoa Foundation opereert zelfstandig en ondersteunt projecten en programma's die op een duurzame manier de leefomstandigheden van de gemeenschappen verbetert in landen en plaatsen waar Alcoa actief is of is geweest. Alcoa Foundation investeert in twee kerngebieden:
- Bevorderen van de preventie van en veerkracht tegen klimaatverandering door menselijke activiteiten.
- Herstel en behoud van biodiversiteit.

Op het ogenblik genieten vier grote projecten in Suriname die ondersteuning vanuit de beschikbare fondsen:
1. Mobiele bibliotheek (CCS); 2. Onderhoud te Peperpot in Commewijne ; 3. Assistentie op het gebied van duurzame landbouw in samenwerking met de Stichting Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) in Marowijne; 4. Programma 'Teach the Teachers' voor docenten van de Vanguard Community College in Suriname.
Er is een bezoek gebracht aan de Inheemse gemeenschap van Alfonsdorp. Het doel daarvan is om ondersteuning te bieden aan een project van drie tot vijf jaren om de economische ontwikkeling ter plaatse te verbeteren. In dat kader zullen er ook trainingen worden verzorgd hoe op duurzame manier gebruik kan worden gemaakt van het land.

Minister Dikan heeft de delegatie ingelicht over het beleid van het ministerie in het algemeen en over de specifieke inspanningen om de kwaliteit van het leven van gemeenschappen in het binnenland, duurzaam te verbeteren. Op vragen van Pineiro verstrekte hij informatie over de vorderingen die Suriname maakt in het vinden van een definitieve oplossing voor het grondenrechtenvraagstuk van Inheemsen en tribale volken. Hij bood ook aan om eventueel in zee te gaan met de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland en de Stichting Nyun Combe die gelijkgerichte doelen hebben, namelijk duurzame ontwikkeling van gemeenschappen in het binnenland, meldt het Nationaal Informatie Instituut.