HVB houdt kinderen educatief en creatief bezig
10 Sep, 04:42
foto
In het centrum van de Hervormings- en Vernieuwsgebeweging (HVB) aan de Benjaminstraat worden schaaklessen verzorgd voor beginnelingen.


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) voert op initiatief van haar Jongerenraad en enkele kernen een aantal vakantieactiviteiten uit. Vooral in deze periode waarin veel ouders het zich niet kunnen permitteren hun kinderen naar de verre recreatieoorden te laten verpozen, heeft de partij gemeend de jeugdigen de kans te geven hun talenten op een plezierige manier te ontwikkelen. Het is belangrijk dat ook in de vakantieperiode, de schooljeugd in staat wordt gesteld mee te doen aan zinvolle vrijetijdsbesteding, vindt de HVB.

In het partijcentrum te Hannaslust hebben ongeveer 150 kinderen tussen de 6 en 17 jaar drie dagen lang onder deskundige leiding enkele kunsten aangeleerd zoals breien en haken, het maken van vliegers, knutselen en sierkussens ontwerpen. Ook de brandweer verleende haar medewerking via een spectaculaire brandblus-demonstratie. Het geheel werd afgesloten met een wandelloop door de straten van Hannaslust en omgeving.

In het HVB centrum aan de Benjaminstraat worden er elke week voor een symbolisch bedrag schaakcursussen verzorgd voor beginnelingen vanaf 7 jaar om het logisch en kritisch denken, maar ook het concentratievermogen te bevorderen.
Te Mariënburg in het district Commewijne werd aan ongeveer 30 jongeren hun certificaat uitgereikt voor gratis deelname aan basisvaardigheden computertraining MS Word en Power Point. Dit zijn vaardigheden die de jongeren onder andere in staat stellen een goed Power Point-verslag te presenteren voor hun studie. Deze cursussen waaraan een grote behoefte bestaat, zullen de komende week worden voortgezet in Tamanredjo en op Para-oost, deelt de HVB mee.