Rusland: Afgenomen verkoop centrale markt zorgwekkend
09 Sep, 20:34
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland wordt enthousiast begroet tijdens een oriëntatiebezoek aan de centrale markt.


NPS-voorzitter Gregrory Rusland en zijn delegatie zijn zaterdag enthousiast begroet door verkopers op de Centrale Markt. Hij was op de markt voor oriëntatie en gesprekken met marktverkopers en bezoekers. Ook is er een ontmoeting geweest met marktmeester John Lecton, die tijdens het bezoek in de omgeving was.

Rusland merkt op dat er plannen zijn voor de verbetering van de situatie op de markt. Hij heeft kennis genomen van de problemen die spelen zoals: afgenomen verkoop, lagere winstmarges, hogere kosten voor standhuur, criminaliteit. Het was duidelijk te merken dat de koopkracht is afgenomen.

Er zal een antwoord moeten komen om de werkers/ondernemers meer tegemoet te komen, omdat zij niet hebben gezorgd voor de huidige economische situatie, benadrukt de politicus. Hun bijdrage is nodig aan de verdere ontwikkeling van de sector.

Tijdens het passeren bij de VCB bank ging Rusland gesprekken aan met de mensen die daar zaten om diverse redenen. De meeste mensen hadden het over de huidige financieel/economische situatie, waarbij vooral gepensioneerden maar ook werkenden het moeilijk hebben om zelfstandig te voorzien in de eerste levensbehoeften. "Ook de situatie binnen de gezondheidssector kwam steeds weer aan de orde waarbij als voorbeeld genoemd werd dat de mensen niet kunnen beschikken over hun medicijnen omdat die of er niet zijn of niet in de klapper voorkomen," zegt Rusland.