Duwboot komt tegen pilaren brug Coppename rivier aan
09 Sep, 12:35
foto


Een duwboot, met 3 pontons met houtblokken, is zaterdagavond aangevaren tegen een pilaar van de brug over de Coppename rivier. Daardoor kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen twee pilaren. De aanvaring heeft schade aangericht aan de vaartuigen van het leger.

Op het moment van de aanvaring was het laagwaterstand op de rivier. Bij hoogwaterstand zijn de twee pontons door de kapitein van de duwboot verwijderd. Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt waarna die tegen twee vaartuigen van het leger is aangekomen.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de kapitein van de duwboot hoogstwaarschijnlijk niet had gevaren in de vaargeul. Hierdoor kwam hij met de boot en pontons tegen de pilaren van de brug aan.

De plaatselijke politie onderzoekt deze zaak in nauwe samenwerking met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname. De duwboot met pontons is eigendom van een particulier bedrijf, meldt de politie Public Relations die aankondigt dat nadere informatie nog volgt.