Veerplein heeft na 8 jaar weer openbaar toilet
09 Sep, 06:28
foto
Na acht jaar beschikt het Veerplein te Meerzorg weer over een openbare toilettengroep. (Foto: NII)


Met de ingebruikname van de toilettengroep op het Veerplein te Meerzorg is na acht jaar invulling gegeven aan een faciliteit waar dringende behoefte aan was. Op initiatief van de Belangengroep Commewijne is de toilettengroep gerealiseerd. Districtscommissaris (dc) Ajaikoemar Kali zei bij de opening vrijdag dat een doelstelling is gerealiseerd.

De de merkte op trots te zijn dat er een stukje voorziening is getroffen. “Niet alleen voor de bushouders en mensen die dagelijks met de boot de oversteek doen, maar ook voor de gasten en toeristen die het district aandoen”, zei Kali.

Ann Sadi, voorzitter van de Belangengroep benadrukte de noodzaak van deze toilettengroep. Volgens haar gaan er meer dan 3000 mensen dagelijks via het Veerplein, Commewijne in en uit. Zij vond het belangrijk dat er een openbaar toilet op deze locatie kwam, laat Sadi tegenover het Nationaal Informatie Instituut optekenen.

Samen met de Belangengroep is er veldwerk verricht, waarna het probleem werd voorgelegd aan de dc. Na intensief voorbereidend werk is een toilettengroep neergezet. De bedoeling is om meerdere toiletgroepen op verschillende locaties te plaatsen om vooral het wild plassen tegen te gaan. De toiletten zullen ook worden onderhouden.